КРАЉЕВО – После готово вишемесечног сушног периода, а због велике количине кише која је пала у краљевачком крају изазивајући ерозију земљишта, ових дана могуће су честе појаве одрона камена и земље на Ибарској магистрали, на путном правцу Краљево-Рашка кроз клисуру Ибра.

Прочитајте још: Опасност од одрона на магистрали кроз Ибарску клисуру

Тако се у среду по подне, око 16 сати, у месту Маглич, двадесет километара од Краљева, на десну коловозну траку, у правцу према Рашки, обрушило некоилико десетина кубика камења и земље.

Том приликом оштећен је један аутомобил, али срећом нико није повређен узимајући у обзир да је ово веома прометна магистрална деоница. Саобраћај се најпре због одрона, а потом и због чишћења коловоза одвијао успорено, наизменичо једном коловозном траком.

Осим у Магличу, због опасности од одрона максималан опрез посебно се препоручује на деоницама магистрале кроз ибарску клисуру код Богутовца, Пивнице, Бресника, Добрих страна и Полумира, а посебно је опасно ноћу као и у условима слабије видљивости, па надлежне службе апелују на возаче да поштују саобраћајну сигнализацију и да брзину прилагоде условима на путу.

Фото: Г.Шљивић


Фото: Г.ШљивићВидео: Г. Шљивић