Председник Јединствене Србије и Скупштинеграда Јагодине и председник Посланичкегрупе српско - аустријског пријатељства у Скупштини Србије Драган Марковић Палма разговарао је данас у Бечу са председником 11. Бечке општинеи функционером Слободарске партије Аустрије Паулом Стадлером.


"У организацији града Јагодине, а о трошкудонатора у Бечу борави 350 чланаделегација, у којој је 320 самохраних родитеља, који имају од двоје до шесторо деце са територије града Јагодине, а остало је привредно политичкидео делегације. Ове године, марта месеца у Беч смо довели 700 студената. У Беч смо доводлили и привреднике и пољопривреднике и лекаре и медицинске сестре и васпитачеи занатлије и то што ми радимо већ 15 година не ради ниједанград у Србији. Зашто Беч, зато што је један од најлепших градова Европе, град са великом историјом и културом и град у коме живи 150 000 Срба. У Бечу студира највећи број српских студената у свету ван граница наше земље. Сви наши људи су презадовољни, немају никаквих проблема, како у Бечу, тако у целој Аустрији", рекао је Марковић.


"Ми смо посетили 11. Бечку општинузато што у овој општини, општини Симеринг, Срби су најбројнија страна нација. Поред тога ова општинаје једна од индустријски најразвијенијих општина у Бечу, где ради много светских компанија попут Пора и Сименса. Врата Србије и града Јагодине увек су отворена за аустријске инвеститоре. Желим да кажем да Аустрија није само Беч, као што ни Србија није само Београд. Као и ви у Аустрији и ми у Србији се можемопохвалити да је Србија последњих седам година децентрализована захваљујућипредседнику Србије Александру Вучићукоји води рачуна о свим окрузима у Србији и зато се Србија данас сразмерно изграђује. Србија је данас, пропорционално броју становника држава у којој се отворио највећи број фабрика у Европи у последњих шест година. Србија из месеца у месец иде напред.

Србији данас расте рејтинг на свим економским светским листама. Србија никада ње била популарнија у међународнимодносима. Зато позивамо аустријскеиневститоре из ове општине, града Беча и из целе Аустрије да дођу у Србију, отворе своје фабрике, нова радна местаи на тај нацин це имати на располагању велико истоцно трзисте са којим Србија има уговоре о слободној трговини, као сто је слуцај са Русијом, Турском и јос седам држава", нагласио је Марковић.ЗНАМ ДА АУСТРИЈА НЕЋЕ ПРОМЕНТИИ СТАВ О ПРИЗНАЊУ КОСОВА, АЛИ МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ ДА АЛБАНЦИ ЛАЖУ


"Ми знамо да Аустрија неће променити свој став о признању такозваног независног Косова, али за нас је важнода Аустрија подржава дијалог. Аустрија је земља где је седиштеОЕБС-а што је такођевеома важно и за Србију, као и за цели нас регион. Аустрија треба да зна да косовски Албанци вечитопласирају лажи: Пример за то је случај "Рачак" због кога је бомбардована Србија, а да након тога у свим оптужницамаи пресудама у Хашком трибуналунигде се не помиње Рачак. Најсвежији пример је такозвано једнонационално "тровање" чланица Централне изборне комисије Косова, након што су у Приштину пристигле коверте са гласовима из Србије. Како то да су наводно заражени само Албанци, а не Срби, а седе у истои просторији.То би исто било као да су у Бечу у изброној комисији на председницким изборима, када су стигле коверте са гласовима оних који су гласали постом, да су се "отровали" само чланови изборне комисије из штабаВан Дер Белена, а не из штаба Хофера. Молим вас да утичетеда Аустрија макар благо промени свој став јер морате да знате да Албанци лажу", оценио је пресдедник Јединствене Србије.


Прочитајте још: У Беч кренуло 320 самохраних родитеља из Јагодине (ВИДЕО)


ПАУЛ СТАДЛЕР: ИСТИНА О КОСОВУ ЋЕ КАД ТАД ИЗАЋИ НА ВИДЕЛО


"Морам да кажем да оно што се дешавало Србији када је у питању бомбардовање 1999. године и цела ситуација око Косова и Метохије је страшно. Ја мислим да ће истина о Косову кад тад изаћина видело", рекао је председник 11. Бечке општине Симеринг, Паул Стадлер.


нашој општини живи 105 000 људи и ми смо пре свега општина привреде и индустрије. Оно што је специфицно за ову Бечку осптину је да је то прва општина у Аустрији на чијем челу је функционер Слободарске партије Аустрије. Ми смо покренули сарадњу са Кином, а већ следећенедеље ја ћу доћиу Србију. Имаћемо разговоре са једном београдском општиномо успостављању сарадње, а доћи ћемо и у Јагодину. У нашој општини живи велики број Срба и они су одлични и као људи и као радници. Ја сам Вама господине Марковићу захвалан што сам данас у Бечу могао да примим овако високу делегацију и да почнемосарадњу на добробит нашихграђана", поручиоје председник 11. Бечке општине Паул Стадлер. Министар у Покрајинској Влади Беча, Максимилијан Крафт је рекао да су Срби у Аустрији успели да се интегрису у аустријско друство, а да истовремено сацувају свој интегритет и традицију. Разговорима у Бечу присуствовали су и једини српски посланик Скупстини Беча Немања Дамјановић пореклом из Крагујевца, иначе посланик Слободарске партије Аустрије, амбасадор Србије у Аустрији НебојшаРодић, градоначелникЈагодине Ратко Стевановић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини и одборник Никола Радосављевић, начелникза просвету Поморавског округа Живота Старчевић, као и директор Дома ученика у Јагодини Марко Маљковић.