У комшилуку Сименса, Сваровског и Калцедоније сад праве и сензоре за Немце

Ј. Л.

02. 11. 2019. у 10:25

У комшилуку Сименса, Сваровског и Калцедоније сад праве и сензоре за Немце

Фото Танјуг

У суботичкој привредној зони "Мали Бајмок" отворена нова фабрика

У комшилуку "Сименса", "Аметека", "Сваровског", "Калцедоније", "Континентала" и других великих компанија које послују у Привредној зони "Мали Бајмок" од петка је и немачка фабрика B+B Sensor Solution, која производи и развија термотехничке сензоре, сензоре влаге и остале мерне јединице за све врсте апликација.

За инвестирање у Суботици и запошљавање 15 радника, за почетак, фабрика се одлучила због одличног пословног амбијента који има цела Војводина.

- Са Немачком сарађујемо на изузетно високом нивоу, у њиховим фабрикама у нашој земљи има 60.000 запослених, а њихова улагања су достигла 1,4 милијарде евра - истакао је покрајински премијер Игор Мировић. - У нашој покрајини од тог укупног броја ради више од 50 компанија са више од 22.000 запослених и то је за нас од велике важности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Немцима гратис плац у Малом Бајмоку


Градоначелник Богдан Лабан каже да је укупна робна размена Немачке са подручјем коморе од јануара до августа ове године износила 257 милиона долара.

- Изместили смо одељења за монтажу каблова из Немачке у Србију, нагласио је Данијел Спехар, директор предузећа B+B Sensor Solutions. Преместићемо и неке од линија производње из Кине у Србију. Планирано је да запослимо стотину радника.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације