ПРЕДСЕДНИК покрајинске владе Игор Мировић и први човек локалне самоуправе у Пећинцима Жељко Трбовић су положили камен темељац за изградњу новог објекта предшколске установе "Влада Обрадовић Камени" у Шимановцима. Зграда од 1.700 квадрата би требало да буде завршена до краја наредне године, а укупна вредност прве фазе радова је процењена на 120 милиона динара.

- По моделу који смо применили у Белој Цркви, на пример, вишедеценијски проблем ћемо решити и у Шимановцима, па овдашњи малишани више неће боравити у неадекватним условима овдашње основне школе - истакао је Мировић, подсећајући на то да је покрајинска влада од јула 2016. до данас, за финансирање и суфинансирање пројеката на територији Пећинаца из области здравствене заштите, предшколског и основног образовања, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, те саобраћајне инфраструктуре уложила 224 милиона динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пећинци: Динар у вртиће и школе


Иначе, ПУ "Влада Обрадовић Камени" има објекте у свих 15 насеља пећиначке општине, а објекат у Шимановцима је једини у којем постоји листа чекања. Нови објекат ће и то променити.

- Излазимо у сусрет не само родитељима из Шимановаца, већ и онима из читаве општине који су запослени у овом месту и желе да овде упишу децу у предшколску установу. Реч је о капиталној инвестицији за коју наша локална самоуправа не би сама успела да обезбеди средства - закључио је први човек Пећинаца Жељко Трбовић.


ВИЗИЈА

ВРТИЋ у Шимановцима тренутно брине о 164 малишана, а на листи чекања је још 35 њих. Очекујемо да ће се, захваљујући убрзаном привредном развоју, број деце коју треба уписати у овдашњи пункт предшколске установе наредних година констатнтно повећавати, па овом инвестицијом дугорочно обезбеђујемо потребне капацитете - сматра директор ПУ "Влада Обрадовић Камени" Анита Волчевски.