ЗАХВАЉУЈУЋИ помоћи Француске хуманитарне организације "Солидарност за Косово", пољопривредни комплекс народних кухиња названих "Мајка девет Југовића" у Новом Брду је добио две нове штале.

Пројекат је реализован у сарадњи са Епархијом рашко-призренском, коштао је од 85.000 евра, а омогућио је да фарма за краве музаре удвостручи капацитете и повећа производњу.

- Посебно је значајно то што ће из Новог Брда бити боље снабдевање народних кухиња од којих свакодневно зависи више од 2.000 људи, па ће мање зависити од донација и постати самоодрживије. Конкретно, фарма ће уместо досадашњих 26, моћи да гаји педесетак крава за мужу и 30 телади. Али, повећање капацитета изискује и већи складишни простор, па смо финансирали и постављање једне хладњаче која ће се налазити поред Млекаре - истиче председник удружења "Солидарност за Косово" Арно Гујон.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - АПАРАТИ ЗА ГРАЧАНИЦУ И ПАСЈАНЕ: Донација хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ двема установама на Космету


Подсетимо, током минулих седам година, хуманитарци из Француске су - у сарадњи са Епархијом рашко-призренском - обезбедили новац за изградњу пет фарми, те по једне млекаре и фабрике за пастеризацију воћа и поврћа на Косову и Метохији. И управо захваљујући таквим инвестицијама, запослење је добило двадесетак овдашњих људи који више не живе од хуманитарне помоћи, већ од властитог рада.