ЛЕКАРИ пиротске Опште болнице захтевају од Министарства здравља да смени директора те здравствене установе др Горана Петровића. Тим поводом написали су петицију коју је потписало око 80 одсто специјалиста и другог особља, али и сва три сдиндиката..

Према речима Др Ненада Здравковића, помоћника директора, смена се тражи јер са директором не постоји никаква комуникација, односно он игнорише сваки захтев запослених. Овакав начин рада, каже др Здравковић, почео је да се одражава и на квалитет рада. Оно што смо некад оперисали за месец дана, сада оперишемо за годину дана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕЦА МОГЛА ДА ПОГИНУ: Аутобусу пуном ђака током вожње отпао точак, неко намерно одврнуо шрафове?!

Изузетак су хитни случајеви када су угрожени животи. Идентичне тврдње износе и начелници одељења, који су сви од реда поднели оставке, као и синдикати који тврде да је због оваквог понашања др Петровића, значајно опао квалитет рада. Лекари су у знак протеста против свог колеге и директора организовали једночасовну обуставу рада, али су током обуставе сви пацијенти били под њиховим и надзором сестара, радиле су све амбуланте као и Дом здравља. Незадовољни лекари тврде да иза захтева за смену не постоји политика нити било шта друго, као ни недавна хапшења директора, већ искључуво струка. Своје незадовољство први су изразили анестеолози и хирурзи.

Др Петровић се овим поводом не оглашава, а сазнајемо да ће ускоро поводом превирања у Општој болници заседати Управни одбор те установе.