ОНИ СУ ПОНОС НОВОГ САДА: На паноима 370 ђака који су остварили значајне успехе

Љ. П.

30. 10. 2019. у 06:48

ОНИ СУ ПОНОС НОВОГ САДА: На паноима 370 ђака који су остварили значајне успехе

Нови Сад поносан на своју младост Фото Удружење за промоцију друштвене одговорности

Широм града почело постављање билборда у оквиру пројекта "Учим, вредим, знам"

НОВОСАДСКЕ улице већ су почеле да красе фотографије најбољих ученика који су протекле школске године остварили најзначајније државне и међународне успехе на такмичењима из области науке и уметности. До сада је у Новом Саду оквиру пројекта "Учим, знам, вредим", постављено 40 рекламних билборда с лицима 280 ђака, што је највећи број ученица и ученика промовисаних у оквиру овог пројекта.

Упоређујући ову бројку са оном из 2015. године када је покренута ова акција, Александар Савановић, председник Удружења за промоцију друштвене одговорности, казао је да је тада било 14 билборда и 30 промовисаних ђака и да се сада долази до податка колико је овај пројекат заживео у Новом Саду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Новосађани у хуманитарној акцији: Електромоторна инвалидска колица за Јованов осмех


У наредне две недеље панои са најбољим ученицима биће постављени у општинама Сремски Карловци, Жабаљ, Србобран, Бачки Петровац, Беочин и Темерин.

- Када буде завршено постављање свих билборда у седам локалних самоуправа, биће представљено готово 370 ђака, што је за 120 ученица и ученика више него годину дана раније, која је била најуспешнија од покретања пројекта - предочио је Савановић.

Бивши ученик Гимназије "Јован Јовановић Змај", од ове јесени студент прве године Природно-математичког факултета, Никола Пешић ове године је између осталог освојио треће место на Светској информатичкој олимпијади, као и прво место на Балканској информатичкој олимпијади. Такође је актуелни државни првак из информатике, а због својих успеха, представљен је на билборду.

- То је једно од признања за труд који ме је довео до домаћих и међународних награда - поручио је Пешић.

Вукашин Гроздановић, координатор ОПЕНС-а изјавио је на јучерашњој конференцији за медије да у години када је Нови Сад Омладинска престоница Европе, ова организација жели да подржи иницијативе које промовишу младе и које у први план стављају учење, праве вредности.

- Желимо да помогнемо не само промоцију најуспешнијих на билбордима, већ да помогнемо младима, колико је у нашим могућностима, на путу до тих успеха - казао је Гроздановић. - Врата Омладинске престонице Европе Нови Сад ће увек бити отворена како за младе, тако и за оне који промовишу младе и праве вредности.


ТАКМИЧЕЊА

НАЈВИШЕ признања стигло је из области програмирања и рачунарства. Много награда су донели ученици музичких школа, а новосадски ђаци били су успешни и у такмичењима из физике и српског језика и језичке културе. Осим ових, награде су стизале и са надметања из области историје, енглеског језика, хемије, математике и других научних области.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mama

30.10.2019. 10:46

Za svaku pohvalu.Cestitam Novi Sade.Ta deca su nas ponos i nasa buducnos i oni treba da budu u zizi javnosti!