НАЧЕЛНИК Одељења за друштвене делатности Скупштине града у Јагодини Маринко Киклић је са директором и власником лесковачке фирме "Центрум" Миленом Дамњановић Калајџић потписао уговоре о изградњи нове зграде Културног центра, те адаптацији постојећег објекта и доградњи вртића "Пиварац".


Како је најављено, нови Културни центар ће имати позоришну салу са 650 места и пратећим садржајима сцене која ће моћи да угости све позоришне представе, а акустика и расвета би требало да буду знатно квалитетније од досадашњих.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕЦА МОГЛА ДА ПОГИНУ: Аутобусу пуном ђака током вожње отпао точак, неко намерно одврнуо шрафове?!

- Потписивањем уговора започињемо реализацију обећања председника Скупштине града Драгана Марковића Палме. Добићемо нову, велелепну целину и у архитектонском, и у естетском смислу - оценио је градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, наводећи и то да је у току израда пројекта за реконструкцију излетишта "Поток", односно адаптацију летње сцене и доградњу нових места за гледаоце.

Представник поменуте лесковачке фирме Срђан Калајџић најављује да ће радови почети наредне седмице. Рок за завршетак Културног центра је 240, а комплетних послова у вртићу је 120 дана.


БЕЗ ЛИСТА ЧЕКАЊА

- ДОГРАДЊОМ вртића "Пиварац" ћемо добити још 120 места, па ће Јагодина и надаље бити једини град у којем нема листе чекања за упис деце - каже Виолета Николић, директор предшколске установе "Пионир" у који је ове године уписано 2.000 малишана.