ВАТРОГАСЦИ и радници локалног комуналног предузећа већ два дана гасе пожар који је у уторак увече избио на депонији "Стањевине" код Пријепоља. Овога пута је пламен захватио део недалеко од напуштене стругаре, док у суседној Новој Вароши, на површини од неколико хектара, горе пашњаци и ниско растиње.


Подсетимо, несанитарна депоније "Стањевине" је већ деценијама највећи еколошки проблем у Пријепољу, а од почетка године је горела чак четири пута. Сада се густ дим шири дуж лимске долине. Срећом, ватрогасци су благовремено интервенисали, па нема опасности од ширења на суседни објекат...


- Пожар гасимо водом, па се са депоније шири пригушени дим и тако ће бити све док радници Јавног комуналног предузећа "Лим" не почну насипање земље - каже командир Ватрогасно-спасилачке јединице у Пријепољу Вујадин Ковачевић.


У великом послу су и њихове колеге из Новој Вароши где у Горњој Белој Реци - на међи између нововарошке и чајетинске општине - на површини од неколико хектара, горе непокошене ливаде, пашњаци и трње. Нема угрожених објеката, а први човек локалне самоуправе Радосав Васиљевић објашњава да, због неприступачаног терена, цистерне не могу да приђу жаришту, па ватрогасци буктињу гасе уз помоћ напртњача.


Прочитајте још: БОРБА СА ВАТРЕНОМ СТИХИЈОМ: Стањевине поново горе


- Најважније је да су спречили ширење пожара ка висовима Муртенице, а олакшавајућа околност је то што ветар дува у супротном смеру, па успорава даље разбуктавање - закључује Васиљевић.