У Пожаревцу отворен паркинг за бицикле и мопеде

Д.Н.

23. 10. 2019. у 17:48

У Пожаревцу отворен паркинг за бицикле и мопеде

Фото: Д. Новковић

Циљ акције је да подстакне коришћење одрживих видова саобраћаја, као што су јавни превоз, вожња на електрични погон, бициклизам и пешачење
ПОЖАРЕВАЦ – Код новог кружног тока у Улици Моше Пијаде у Пожаревцу, градски ЈКП „Паркинг сервис“ поставио је паркинг за бицикле и мопеде, у оквиру промотивне кампање „Аутомобил паркирај, околину сачувај“. Раденко Вуковић, председник Удружења паркиралишта Србије, које ову акцију организује од прошле године, изјавио је да за њено спровођење имају подршку Министарства за заштиту животне средине, Привредне коморе и локалних самоуправа.


Циљ акције је да подстакне коришћење одрживих видова саобраћаја, као што су јавни превоз, возила на електрични погон, бициклизам, пешачење…


-Овакве држаче за паркирање бицикала у наредном периоду поставићемо на још неколико локација. У плану је да се у граду изгради још бициклистичких стаза и таквом пројекту ћемо и ми пружити подршку – рекла је Марија Паповић, директорка ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац.


Прочитајте још: Нова правила за наплату паркинга у Пожаревцу


Драган Станојевић, председник градског Савета за безбедност саобраћаја, рекао је да бициклистичке стазе треба градити према туристичким локацијама и насељима у којима се бицкли масовно користе.


Држаче за паркирање бицикала и мопеда, Пожаревцу је поклонио ЈКП „Паркинг сервис“ Београд. Они су постављени у близини новог кружног тока у Улици Моше Пијаде, јер је ту недавно изграђена стаза за бициклисте.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације