Закључак после посете министарке Зоране Михајловић: Нема туризма без - путева

А. РОВЧАНИН

23. 10. 2019. у 09:30

Закључак после посете министарке Зоране Михајловић: Нема туризма без - путева

Удовичић, Михајловић и Васиљевић Фото А. Ровчанин

Држава у саобраћајну инфраструктуру златиборског округа од 2015. уложила 3,2 милијарде. Локална самоуправа и сопственим средствима кренула у сусрет Коридору 11

ПОСЕТУ министрарке Зоране Михајловић која је, почетком седмице у Новој Вароши боравила са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, руководство локалне самоуправе је искористило за разговоре о инфраструктурним пројектима, али и унапређењу родне равноправности.


Пред подсећања на то да је држава, током минуле четири године, за рехабилитацију путева у Златиборском округу издвојила 3,2 милијарде динара, те најаве да ће ове и наредне године у одржавање друмске инфраструктуре по Новој Вароши бити уложена готово милијарда динара, тема су биле још енергетска и комунална инфраструктура.


- Моја порука гласи да сачувате Златар, да не постане оно што је данас Златибор. Нека се не наљуте Златиборци, али да буде лепши од њихове планине и да, притом, остане уређен и спреман за довођење нових туриста - нагласила је Зорана Михајловић.


Министар Удовичић је, истовремено, обавестио домаћине о опредељењу државе да министарства преселе своје канцеларије у општине ван Београда, јер нико не прави разлику између малих и великих градова.


- Поносни смо на изузетну сарадњу са овдашњом општином, захваљујући којој смо успоставили квалитетну спортску и омладинску инфраструктуру, те обновили већину терена. Циљ нам је да подигнемо спортске капацитете и убудуће још успешније развијамо ову врсту туризма - поручио је Удовичић, док је први човек Нове Вароши Радосав Васиљевић потврдио да је и овдашња локална самоуправа стратешки опредељена за развој туризма.


Прочитајте још: Зорана Михајловић: Чувајте Златар да не буде као Златибор


Али, каже, то није могуће без развоја инфраструктуре, па су започете реконструкција и изградња више праваца. Тренутно су актуелни радови на траси од Браношевца до Златара, а догодине ће то бити и кружни ток, те саобраћајница од Шпилова до Ивањице, од Кокиног Брода до Јармовца, али и Карађорђеве улице у самом граду.- Много радимо на инфраструктури, да би Златар, Прибојска бања и Златибор били део јединствене туристичке понуде. У сусрет нам "иде" и Коридор 11, али га не чекамо скрштених руку, већ сами стварамо услове за бољу будућност - нагласио је народни посланик из овог дела Србије Крсто Јањушевић.


На крају, Зорана Михајловић је у својству потпредседника Владе у Новој Вароши присуствовала и отварању локалне канцеларије за родну равноправност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације