За већу безбедност ђака: Прокупље добило пешачки прелаз по угледу на светске метрополе

Бета

понедељак, 21. 10. 2019. у 23:20

За већу безбедност ђака: Прокупље добило пешачки прелаз по угледу на светске метрополе

Depositphotos

Градоначелник Прокупља рекао је да су лед маркери постављени на пешачки прелаз који користи много ђака

Први пешачки прелаз са лед маркерима у равни са коловозом у Србији, по угледу на светске метрополе, постављен је у Прокупљу.

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић рекао је агенцији Бета да су лед маркери постављени на пешачки прелаз који користи много ђака из Ђуревачког насеља.

"Одлучили смо се за ову локацију јер је најфреквентнија у граду и јер се у близини налази више школа - средња Пољопривредна, Техничка, основне школе 'Милић Ракић-Мирко' и 'Девети октобар', затим Дом ученика средњих школа", казао је Симоновић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Грађани у страху: Небо над Јагодином се зацрни усред дана, а ево шта је разлог те појаве (ФОТО)

Према његовим речима, Управа града ће због безбедности деце размотрити могућност да се исти такви прелази поставе и у близини свих осталих прокупачких школа.

Постављање првог пешачког прелаза са лед осветљењем у Прокупљу финансирало је Министарство за државну управу и локалну самоуправу, на иницијативу шефа кабинета министра, Прокупчанина Дејана Миловановића.

Тај пројекат ради се у сарадњи са Саобраћајним факултетом из Београда, а на том пешачком прелазу лед маркери ће се палити када и улично осветљење.

Највеће одушевљење новим лед маркерима на пешачком прелазу показали су станари Дома ученика у Прокупљу.

Педагог у Дому Лидија Ђорђевић је захвалила донатору и локалној самоуправи и нагласила да ће осветљени пешачки прелаз лед светлима много значити ученицима који се због наставе сада у зимско време и по мраку враћају у дом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације