Нова правила за наплату паркинга у Пожаревцу

Д. Н.

20. 10. 2019. у 22:28

Нова правила за наплату паркинга у Пожаревцу

Фото: Д. Новковић

Повећава се број паркинг-места јер је досадашњих 1.000 било недовољно за 30.000 возила

ПОЖАРЕВАЦ – Паркирање у Пожаревцу до сада се наплаћивало на затвореним и уличним паркинзима, а ускоро ће се плаћати и унутар стамбених насеља, јер се уводи блоковско паркирање.

Прочитајте још: ПОМОЋ РОДИТЕЉИМА: Бесплатни беби паркинзи у центру града

Такву одлуку Скупштина града донела је јер у Пожаревцу постоји свега 1.000 места за паркирање, док на целом градском подручју има чак 30.000 регистрованих возила. Према плану ЈКП „Паркинг сервис“, наплата ће најпре бити уведена код зграде „Ламела“ у Улици Моше Пијаде, иза Народног музеја у Улици Даворјанке Пауновић, и у Улици Чеде Васовића. На овим локацијама места станарима заузимали су возачи са стране, који су ту долазили да не би плаћали паркирање.

Сада се очекује да ће их бити мање, јер ће у блоковима бити најскупље паркирање у граду - 60 динара по сату, и биће ограничено на највише два сата. Блоковски паркинзи, за које ће станари плаћати 380 динара месечно, представљаће Б зону, боја ће бити љубичаста, а број за СМС плаћање 8120. Формирање блоковских паркинга станарима неће само олакшати паркирање, већ ће и променити изглед насеља, пошто ће се уредити зелене површине и поставити мобилијари за децу и одрасле. Пошто је неопходно најпре урадити саобраћајне пројекте, очекује се да блоковска паркиралишта буду формирана до краја године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Op Op

20.10.2019. 23:00

samo pare,a ti koji zive u blokovima nek nameste rampu i eto resenja ali onda nema parking servisu para. a onaj parking na sprat sto su poceli i onda u zastoju jer rukovodioci umazali prste!? treba i to da se pokrije...tamo sve treba na reviziju da smo mi normalna drzava