НЕВЕРОВАТНО је да због једног човека, коме ниједна служба ништа не може, 20 људи плива у фекалијама. Од смрада не може да се дише, дворишта су нам пуна отпадних вода, које само што нам још у кућу не улазе... Ово вам је пример како у Србији комшија може да вам загорча живот!

Мештани чачанске Улице др Драгише Мишовића, недалеко од овдашње болнице, овако, за "Новости", препричавају муку која их је задесила још 2. октобра, и траје до данашњег дана. Њихов комшија Т. С., кроз чије двориште пролази канализациона цев, а која се запушила и због чега се фекалије изливају на све стране, већ више од две седмице не дозвољава надлежним службама из ЈП "Водовод", али ни комуналној полицији да приђу шахту на његовом имању и отпуше цев.

- Чим смо приметили да се шахтови изливају случај смо пријавили комуналној полицији и "Водоводу". Када су радници дошли са цистерном, Т. С. је затворио капију дворишта и није им дозволио да уђу. Кажу да је тражио новац од надлежних у "Водоводу" да их пусти у двориште, али они на то нису пристали - рекла нам је Мирјана Гујаничић, чије имање се нашло под фекалијама. - Верујте, овде буквално не може да се дише. Нас двадесеторо, од чега је скоро половина деце, постали смо жртве тог човека. Ноћима не спавам, јер тешки сам астматичар, стално сам држала прозор од спаваће собе отворен, али сада морам да се заблиндирам, јер је смрад несносан. Пре неко вече сам завршила у Ургентном...

Прочитајте још - Плаћају комуналије, а “пливају“ у фекалијама!

Комшије Нада Тановић, Иван Вељковић, Миодраг Перовић додају да страхују за своје здравље и здравље своје деце, јер се плаше неке заразе, пошто су фекалије данима у потоцима текле кроз њихова дворишта. Веле да се ради о правој еколошкој катастрофи, којој на пут не може нико да стане, па кажу и да су држава и њене службе у овом случају заказале.

- Долазила је и полиција, али то није у њиховој надлежности. Случај је дошао и до суда. Највише нас је разочарала изјава судије, која је поступала у нашем предмету и која је рекла да "ништа није хитно". Можда њој није хитно, али нама јесте, и те како, јер су нам фекалије стизале до кућног прага - причале су нам јуче оштећене породице. - Ми чак сумњамо да комшија, који, иначе, не живи у тој кући, већ су му ту живели покојни родитељи, намерно запушава цеви, а све како би успео да од "Водовода" наплати новац.

Према нашим незваничним сазнањима, спор између Т. С. и "Водовода" траје још од 2012. године, када је против њих он поднео тужбу пред чачанским Основним судом, а након што се први пут излила канализација у његовом дворишту. Тада је тражио одређену своту новца за надокнаду штете, али то је комунално предузеће одбило да плати.

СУДСКО РЕШЕЊЕ

НЕ желим да се мешам у рад суда. Али, оно што знам је да је последњи пут од мене тражио 2.000 евра како би дозволио радницима нашег предузећа да уђу у његово двориште. Руке су нам потпуно биле везане. На крају смо некако успели да отпушимо цев са улице, али не знам колико ће то трајати и када ће се поново запушити. Не знам да ли то неко намерно ради, али знам да смо из цеви извукли металну жицу, и питам се откуд она тамо - казао нам је Божо Гавриловић, технички директор ЈП "Водовод". - Њему је јуче уручено судско решење по коме мора да допусти радницима да уђу на његово имање.

БЕЗ ИЗЈАВЕ

ЈУЧЕ смо покушали да дођемо до изјаве и Т. С., али, нажалост, безуспешно. Чак смо покушали да га нађемо и у школи у којој ради као професор, међутим, у наставничкој канцеларији нико није одговарао на наше позиве.