Нови начин продаје Југоремедије: Гигант у стечају ономе ко да више

Б. Г.

субота, 19. 10. 2019. у 11:45

Нови начин продаје Југоремедије: Гигант у стечају ономе ко да више
Југоремедија ће новог власника можда добити у осмом покушају, али сада по другом принципу

ПРОПАЛИ фармацеутски гигант из Зрењанина, Фабрика лекова "Југоремедија" већ је низ година у стечају, новог власника ће можда добити у осмом покушају, али сада по другом принципу, први пут методом непосредне погодбе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - На „Тесла Фесту“ 115 проналазача представило своје изуме


- Непосредна погодба значи да нови власник може постати онај ко понуди више новца - наглашава Радован Савић, стечајни управник "Југоремедије", уз напомену да ће заинтересовани потенцијални купци морати да уплате депозит од 100.000 евра, а рок је 28. октобар.

Како додаје Савић, након уплате депозита, заинтересовани понуде могу да доставе до 4. новембра до 11 часова, а уколико понуда буде, јавно надметање ће се одржати истог дана петнаест минута касније.

Предмет продаје методом непосредне погодбе је имовина фабрике, чија је процењена вредност 3,8 милиона динара. У огласу се наводи да процењена вредност тог стечајног дужника није минимално прихватљива, нити је на било који други начин обавезујућа за понуђача или опредељујућа за понуђача приликом одређивања висине понуде.

Последња почетна цена за продају некадашњег фармацеутског гиганта у Зрењанину, за коју није било заинтересованих, била је 800 милиона динара. Свих претходних седам покушаја продаје некада успешне компаније пропало због незаинтересованости евентуалних купаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације