ЗАХВАЉУЈУЋИ улагању републичке Канцеларије за јавна улагања, објекти Геронтолошког центра у Суботици добиће потпуно ново рухо. У комплетну обнову Дома за старе у Дудовој шуми и Дома за одрасла лица биће уложено 900 милиона динара.

- Веома сам задовољан радовима које сам данас видео у Суботици и сарадњом са Канцеларијом за јавна улагања. Наша основна дужност је да обезбедимо корисницима и запосленима боље услове за живот и рад - истакао и покрајински премијер Игор Мировић, приликом јучерашњег обиласка радова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Вода у Бачком Петровцу угрожава здравље људи?


- Наставићемо и даље заједно реконструкцију објеката социјалне заштите у Новом Саду и у Бачкој Тополи, а заједнички ћемо радити и на реконструисању регионалних болница. Чека нас обнова Опште болнице у Суботици, и то је један велики и комплексан посао. Социјална заштита је најосетљивија област друштва, и ту држава и друштво показују колико су снажни и способни.

За набавку медицинске и друге опреме Покрајинска влада је за Геронтолошки центар у Суботици од 2016. године до данас издвојила 43,2 милиона динара. У годинама иза нас, врло мало се улагало у објекте социјалне заштите, приоритет су имале образовне и здравствене установе.

- Наставићемо заједно да радимо овај посао све док последњи објекат социјалне заштите не обновимо. У овом сектору затекли смо веома девастирано стање, сектор социјалне заштите раније је био у запећку, а данас нам је, што показујемо и на терену, у врху приоритета - поручио је Марко Благојевић, директор Канцеларије за јавна улагања.

Мировић са станаром дома