ОЖИВЕО БИВШИ ПОГОН ФАП-а: Посао за 500 радника

А. РОВЧАНИН

18. 10. 2019. у 20:53

ОЖИВЕО БИВШИ ПОГОН ФАП-а: Посао за 500 радника

Фото: А. Ровчанин

Формирање Слободне зоне је из корена променило суморну слику, па овде сада послује чак осам компанија

ИАКО је пре три године изгледало да Прибоју - у којем се време мерило на пре и после фирме ФАП - нема спаса, формирање Слободне зоне је из корена променило суморну слику, па овде сада послује чак осам компанија и потписан је уговор са 500. радником.

У бившем погону ФАП, непосредно крај међе са БиХ, уз све олакшице које пружа локална самоуправа, послују фирме из Холандије, Турске, Шпаније и Србије, па се константно повећава и број запослених.

- После десет година у евиденцији Националне службе за запошљавање, била сам изгубила наду, а сада ми се коначно указала шанса да радим и зарадим - каже Данка Спајић из турске компаније "Флекс академи" која је управо тај јубиларни нови радник у Прибоју.

Истовремено, власник фирме у којој је Данка нашла ухлебљење, Булент Ташчи, најављује да ће у наредним годинама учинити још добрих ствари за град на Лиму.

Прочитајте још -ФАП продају у деловима

- Сваки дан проведен у Прибоју за нас је нова успомена, навикавамо се на живот овде и повезујемо са Прибојцима - истиче Ташчи, док народони посланик Крсто Јањушевић сматра да то што овдашња Слободна зона, и после три и по године, представља једну од најбрже растућих у Србији представља највреднији резултат.

Данка Спајић


Каже, за руинирани терен без приступне саобраћајнице председник Александар Вучић је формирао тим који је учинио својеврсно чудо и најавио нови почетак индустријског развоја Прибоја.

- Пословање Слободне зоне је и општинске приходе увећало за готово стотину милиона динара годишње, па је Прибој постао место у којем може да се живи - истиче први човек локалне самоуправе Лазар Рвовић.

Рвовић, Хескенс, Јањушевић и Пећанац


САВЕТНИК

- ПРИБОЈ је најбољи пример како уз рад и труд може да се иде напред. Овај град је понос западне Србије и економска локомотива којом смо доказали да и од социјалистичке туге може да се формира успешан привредни амбијент - каже саветник председника Србије Јорг Хескенс, и најављује долазак и девете компаније у овдашњу Слободну зону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације