Вучевић и нови амбасадор Француске: Договорена сарадња у области културе

Ј.С.

18. 10. 2019. у 15:25

Вучевић и нови амбасадор Француске: Договорена сарадња у области културе

Фото: Вучевић и Фалкони (Град Нови Сад)

У градској кући у Новом Саду, градоначелник Милош Вучевић приредио је данас пријем у част новопостављеног амбасадора Републике Француске у Београду, његове екселенције Жан Луј Фалконија
У ГРАДСКОЈ кући у Новом Саду, градоначелник Милош Вучевић приредио је данас пријем у част новопостављеног амбасадора Републике Француске у Београду, његове екселенције Жан Луј Фалконија.


Саговорници су се сагласили да је веома значајно за сарадњу на свим нивоима то што су две земље у повољним билатералним односима. Поменули су и недавну посету Србији председника Француске Емануела Макрона који се састао са председником Александром Вучићем.Тада је наглашена обострана жеља да се ради на интензивирању сарадње у областима безбедности и одбране, европских интеграција Србије, економске сарадње, културне размене и франкофоније.


Прочитајте још: Милош Вучевић: Добра порука за инвеститоре


Данашњем састанку Вучевића и Фалконија присуствовали су и директор Француског института и шеф Одељења амбасаде за културу и сарадњу Мануел Буар, као и руководилац огранка Француског института у Новом Саду Владимир Маринковић.


Они су са разговарали о франкофонији и разменени културних садржаја и упутили честитку Новом Саду на престижној титули Европска престоница културе 2021.године.


Изражена је обострана тежња да се сарадња на пољу културе прошири и да сеприпреме пројекти везани за 2021. годину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације