ЗАХВАЉУЈУЋИ средствима које смо добили од Покрајинске владе, ускоро почиње производња у мојој пивари. Претходних 19 година сам увозио пиво из Словеније, а недавно сам одлучио да започенем сопствени бизнис. Све је већ спремно за производњу, а план ми је да годишње направим 3.000 хектолитара.

То је у четвртак истакао Војислав Божић, власник крафт пивнице у Сремској Митровици, један од произвођача који су у згради Покрајинске владе потписали уговоре за суфинансирање инвестиција за набавку опреме за прооизводњу пива, вина и ракије. Уговоре, вредне 50 милиона динара, корисницима који су остварили право на бесповратна средства уручио је Игор Мировић, председник Покрајинске владе..

Прочитајте још - Држава издваја бесповратна средства за развој привреде: Малом бизнису три милијарде динара

- Из године у годину ми издвајамо све већа средства како бисмо подигли и унапредили специјализоване гране пољопривреде, које желимо да буду на већим површинама и са модернијом опремом - каже Мировић. - Ових подстицаја не би било, нити је могуће повећавати финансијска средства да нисмо успели да консолидујемо наше јавне финансије.

Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, потврдио је да је ове године први пут Покрајинска влада увела мере за финансирање набавке нове опреме за прозводњу пива:

- У овој години други пут реализујемо и конкурс намењен набавци нове опреме за производњу вина и ракије. Од 2017. до данас издвојили смо укупно 211 милиона динара за сектор производње вина и ракије.