СОЛИДАРНОСТ ЗА ПРИМЕР: Хуманитарна акција ученика ОШ „Чибуковачки партизани“

Г. Ћ.

17. 10. 2019. у 22:15

СОЛИДАРНОСТ ЗА ПРИМЕР: Хуманитарна акција ученика ОШ „Чибуковачки партизани“

Фото: ОБ Студеница

Ученичке ђаконије продавале су се по симболичним ценама, а сав прикупљени новац намењен је болници „Студеница“

КРАЉЕВО – Поводом Светског дана хране, ученици краљевачке Основне школе „Чибуковачки партизани“, заједно са својим наставницима и родитељима, спровели су несвакидашњу хумнанитарну акцију тако што су за време великог одмора организовали продају ужине коју су сами осмислили и припремили.

Прочитајте још: Сјајан гест баке улепшао дан школарцима и свима угрејао срце

Ученичке ђаконије продавале су се по симболичним ценама, а сав прикупљени новац намењен је Одељењима Педијатрије и Дечје хирургије овдашње Опште болнице „Студеница“.

Овом приликом ђаке је посетио и др Зоран Мрвић, директор краљевачке опште болнице, и присећајући се својих школских дана захвалио се ђацима на сјајној хуманитарној акцији.

- Сви учесници ове акције су уложили велики труд и на делу показали своју солидарност и хуманост – рекао је др Мрвић.

Директорка школе Катарина Здравковић нагласила је да је ово само једна у низу акција које успешно реализује Клуб родитеља и наставника ове образовне установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mina

18.10.2019. 08:49

Za najhumaniji poduhvat godine obicno se regrutuju odrasli. Deca nekada daju primer i njima, pa bi ih tada trebalo nagraditi nekim priznanjem ili njihovoj skoli i nastavnicima olaksati rad i poboljsati uslove. Hvala vam deco.

komshija

20.10.2019. 20:52

Zanimljivo je da niko od gradskih oca zajedno sa gradonacelnikom nije dosao da podrzi niti pozdravio nijednu humanitarnu akciju koja se organizovala u Kraljevu ali zato su uredno se gostili i besplatno jeli i pili na pasuljijadi, kupusijadi, rakijadi i ostalim paradama i vasarima, tu nisu izostali, cak su i partijske prijatelje dovodili, ali kada je humanost u pitanju i nasa deca, tu ih nema. Valjda ne mogu da se ovajde i ispod zita malo da zarade, pa sto da prevaljuju put ...