Српски и руски војници раме уз раме: Гробови симбол заједничке борбе у Другом светском рату

З. Глигоријевић

17. 10. 2019. у 16:22

Српски и руски војници раме уз раме: Гробови симбол заједничке борбе у Другом светском рату

Полагање венацa Фото З. Глигоријевић

Сада имамо заједнички став против фалсификовања историје и претварања злочинаца у хероје – оценио је амбасадор Русије

Гробови и споменици симбол су наше заједничке борбе против фашизма у Другом светском рату. Наши војници борили су се раме уз раме и у Првом светском рату. Сада имамо заједнички став против фалсификовања историје и претварања злочинаца у хероје – оценио је амбасадор Руске федерације у Србији Александар Боцан Харченко на свечаној седници Скупштине града Јагодине поводом Дана олсобођења од фашизма, пре које је са општинском делегацијом положио венце и цвеће на гробље палих бораца НОР-а, на спомен-гробље бораца Црвене армије и споменик палим борцима у Великом рату.

Амбасадор је додао да билатерални односи Србије и Русије никада нису били на већем нивоу и да има безброј могућности за још бољу сарадњу, да Јагодина има „велике спољне активности и да Русија мора да буде један од највећих партнера“.

Прочитајте још - Русија поклонила Србији копију Заставе победе (ФОТО)

- Русија ће Србији помоћи много у наредном периоду. Она је као кад неко у школи има јачег друга од себе, па кад га нко дира он каже да ће да позове „оног“. Тај неко за нас је Русија – рекао је на седници председник Скупштине града Драган Марковић Палма.

Марковић је додао да је привреда Јагодине у првих шест месеци од укупног суфицита у Поморављу остварила 54 одсто и да је Јагодина последњих осам година све што је радила, радила из сопствених средстава. Што се тиче планова, за месец дана почеће изградња Културног центра с 750 места и затвореног базена, као и трибине у излетишту „Поток“. Он је најавио да ће почетком наредног месеца за 350 самохраних родитеља први пут бити организован одлазак у Беч.

На свечаној седници додељене су Октобарске награде најбољим појединцима и колективима.

Фото З. Глигоријевић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

BOGDAN

18.10.2019. 07:39

TAKO JE BILO U PRVI SVETSKI RAT PA I U DRUGI SVETSKI RAT PA NEDAJ BOZE DA TO I NE DODE ALI TAKO KE BITI I U TRECI SVETSKI RAT RAME UZ RAME SA NASEM RUSKIM NARODOM