Камионџије поново возе репу

З. РАЈИЋ

17. 10. 2019. у 06:45

Камионџије поново возе репу

Фото Шећерана"Црвенка"

Завршен дводневни протест превозника које је ангажовала шећерана "Црвенка"

ПОСЛЕ дводневног застоја, настављен је превоз репе са њива до шећеране "Црвенка". Иако фабрика није удовољила њиховом захтеву да повећа цену транспорта за релације краће од 50 километара, камионџије су прекинуле штрајк јер је запрећено да ће поменута фирма активирати менице којима се претходно обезбедила за случај евентуалне штете.

Ипак, неки од незадовољних возача су напустили посао у Шећерани и прешли на превоз кукуруза, а други су престали да возе јер је фабрика затражила да све превозничке агенције врате по три картице, објашњавајући да се појавио вишак возила за транспорт репе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -НЕВЕРОВАТНО, АЛИ ИСТИНИТО: Четвртина Србије под шумом, а дрвну грађу купује од Немаца


Подсетимо, камионџије су пре почетка кампање уговориле транспорт по цени за 10 одсто нижој од лањске, надајући се да ће губитак надокнадити већом количином превезеног терета. Јер, Закон дозвољава да на шлепере и дампере утоваре највише 27 тона репе, а возили су и до 43 - што је толерисано све до ове јесени, када је полиција пооштрила контролу и изрицала високе казне. Зато је затражено да Шећерана повећа цену превоза за најмање 30 одсто, али грчка компанија "Хеленик шугар" - која је власник црвеначке фабрика, као и шећеране у Жабљу - пристала само на трипут мањи проценат, и то за руде преко 50 километара, што већини превозника никако не одговара...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ljubomir

17.10.2019. 08:31

ne nego treba natovariti 50 tona da bi se pokrio gubitak a sjebao put a secerana da ima dobar profit od besplatnog prevoza ! Da je inspekcija sa vagom uvek pored secerane pa da meri i kaznjava morali bi podici cenu jer niko ne bi vozio a ovako rade sta hoce a kriva je drzava sto to dopusta ! SRAMOTA

analizator

17.10.2019. 09:40

Znači, sledeće godine neće nedostajati samo vozači, već i kamioni. Baš dobar trend. Sem ako se kamiondžije ne ugledaju na taksiste.