Породица из Пирота више од пола века уз наш лист: Новости као члан породице

В. Ћирић

16. 10. 2019. у 11:28

Породица из Пирота више од пола века уз наш лист: Новости као члан породице

Фото В. Ћирић

Традицију читања наследио је од оца Часлава, који је летос преминуо у 94. години

У ПОРОДИЦИ Десимира Николића (70), пензионисаног електромонтера који је радио у ХЕ "Пирот", "Новости" су као члан породице. Десимир је редовни читалац нашег листа више од четири деценије, а традицију читања "Новости" наследио је од оца Часлава, који је летос преминуо у 94. години.

- Још као младић сам почео да читам "Новости". Кад нисам могао из неког разлога да их купим ја, онда је то чинио отац - прича Десимир.

Прочитајте још - Живот уз "Новости"

Осим садржине, њему се у почетку веома допао формат који је омогућавао да се понесу у џепу. Посебно су му драги стари примерци.

- Драг ми је, на пример, број од 23. јуна 1968. године, који је штампан у недељу. Тада су текстове потписивали Сташа Маринковић, Раде Брајовић, Јован Кесар... У том броју, који љубоморно чувам, извештава се о рату у Вијетнаму под насловом "Американци - живе буктиње", о изборима у Француској, земљотресу у Перуу, о томе како Југословени болују од стомака, а страдају од срца, о атмосфери у гњиланској основној школи "Муса Зајми", Ранко Гузина је имао измишљени интервју са Његошем, док се на спортским страницама пише о олимпијским играма у Мексику, најављује се пријатељска утакмица Југославија - Бразил, али и о победи надмоћног Партизана над Вардаром од свега 1:0 - прича Николић док листа пожутели примерак "Новости".
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације