Грачаница добија нови водовод

Д. З.

15. 10. 2019. у 15:32

Грачаница добија нови водовод
Овај пројекат омогућила је Влада Аустрије, која је одобрила кредит косовском Министарству финансија

ГРАЧАНИЦА - У Грачаници је данас започета изградња новог водовода, а радове на изградњи озваничио је председник општине Грачаница Срђан Поповић. Вредност пројекта који ће бити реализован у сарадњи са Министарством финансија Аустрије, косовским министарством финансија и општином Грачаница износи пет милиона евра.

Прочитајте још: ДАН ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК: Нов мост преко Мораве, за воду и пешаке

Указујући да је ово један од највећих инфраструктурних пројеката, који ће мештанима Грачанице, Сушице и Новог Бадовца обезбедити здраву пијаћу води, председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да се упоредо граде још две нове линије ка Кишници и Лапљем Селу.

- Овај пројекат омогућила је Влада Аустрије, која је одобрила кредит косовском Министарству финансија. До сада смо имали великих проблема са водоснабдевањем и верујем да ће у будућности бити боље и да ће мештани бит задовољни - рекао је Поповић који је данас са Регионалном компанијом „Водовод“ потписао и споразум за изградњу нове зграде водовода чиме ће се побољшати водоснабдевање на територији општине.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације