Трагична смрт Крушевљанина поново указала на проблем: Нема живота крај лошег пута

С. БАБОВИЋ

15. 10. 2019. у 10:28

Трагична смрт Крушевљанина поново указала на проблем: Нема живота крај лошег пута

Трактор који је усмртио Јездића Фото Приватна архива

Погинуо возећи трактор у поткопаоничком засеоку Мутара

ТРАГИЧНА смрт Драгана Јездића (66) из Крушевца, који је 3. октобра погинуо возећи трактор у поткопаоничком засеоку Мутара, на тридесетак километара од Бруса, поново је актуелизовала проблем овдашњих људи који већ годинама моле надлежне да им уреде локални пут.

- Мој супруг је био искусан возач, дуже од четири деценије је радио у Немачкој и исто толико је путовао до Србије, прелазећи по више од 1.000 километара. Пре шест година се вратио у Крушевац, али је редовно бивао у бруском крају, у селу Горњи Левићи, где се све и догодило... Надам се да ће, после свега, неко спречити нове трагедије - каже удовица Љиљана Јездић.

Прочитајте још - Крушевљанина самлео трактор, супруга очајна: Мештани хитно траже сређивање опасног пута

Мештанин Радован Спасић (75), један од потписника иницијативе за уређење пута, каже да круже приче по којима је трактор некако сам "испао" из брзине, али то није потврђено, с обзиром на то да возачу није било спаса, а од машине готово да ништа није остало...

- Покојну супругу сам док је боловала, колицима морао да возим до боље саобраћајнице и таксија. И, није ми јасно како у 21. веку не може да се среди тих 200-250 метара пута, поготово што нико не тражи асфалтирање, већ само да се ублажи кривина, попуне рупе и људима обезбеди бољи прилаз кућама - каже Спасић, док Марко Ракић који се радо враћа у завичај, објашњава да су молили за просецање нове трасе кроз Мутару, те прочишћавање пољског пута од Поља, преко Стенице, до Ливатка.

Радован Спасић

Сазнајемо и то да су мештани још 2016. локалној самоуправи сигнализирали да је клизиште пре више од три деценије узгрозило постојећи пут у близини потока, па отад има велики успон са три опасне кривине, а зими и током киша је непроходан. Зато домаћини из Горњих Левића морају да иду преко Блажева, а пољопривредне производе нуде за откуп у Куршумлији, по неповољним ценама, јер до Бруса не могу да их транспортују.

ОДГОВОР

КАДА смо општинаре у Брусу питали када ће уредити опасну деоницу, тражили су да пошаљемо захтев за достављање информација од јавног значаја. Незванично, поручили су да максимално обнављају путну инфраструктуру на великој површини за коју су надлежни, те тврде да су сви путеви "углавном проходни - осим када падне киша"!?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације