Извињавамо се сину, сестрићу и брату Луки Скендеровићу Краљу, што нисмо веровали да ће дипломирати у року – мама, тетка и сестра.

Несвакидашње извињење, одштампано као на пергаменту, освануло је у последњем броју "Суботичких новина". Новопеченом економисти женски део породице се јавно извинио, јер нису веровале да ће студије завршити у року.

- Наравно да смо веровале у Луку, ко ће веровати у децу ако не њихови родитељи, али нисмо мислили да ће то бити баш у року - каже мајка Татјана Ледењак.

- Дала сам му рок од пет година, отац му је рекао нека буде и десет само нека заврши, али наш Лука је дипломирао у року и затражио је да се извинимо. Изгубили смо опкладу и пристали да му се јавно извинимо.

Објава написана од срца одушевила је бројне Суботичане, који подрављају овакав гест Лукине породице.

ПРОЧИТАЈТЕ И: MATEMATIČKA MOZGALICA ZALUDELA INTERNET: Razmislite puta pre konačnog odgovora

- Реакције су скроз позитивне. Сви ми имамо и преживљамо стрепњу, страх и наду да ли ће нам деца успети у ономе што воле, било да је у питању школа, спорт или нека друга област. Многи људи у тој бојазни претерују, а када дете заврши факултет онда се све заборави – објашњава Татјана.

Мислим да се управо зато се пуно људи јавило и подржало наш гест. Сви они имају децу и пролазе кроз сличне ситуације као што смо и ми.

Уз Луку је цела његова фамилија, која га подржава да настави даље школовање.

- У понедељак је одбранио дипломски на Економском факултету у Суботици са десетком, у уторак је већ отишао да конкурише за мастер. Сада чекамо резултате и све иде својим током – додаје поносна мајка.

Младић који је својим гестом насмејао, охрабрио а многе и натерао на размишљање кратко каже да је увек имао подршку породице.

- То је била опклада. Хтео сам да насмејем људе и драго ми је ако сам у томе успео – кратко ће Лука.

И ОБЈАВА ДРУГАЧИЈА

У огласном одељењу "Суботичких новина" кажу да им је жена дошла са необичним захтевом.

- То је и код нас изазвало много симпатија. Замолила је да извињење не изгледа као остали класични огласи. Показали смо јој „диплому" и одмах је прихватила - кажу у „Суботичким новинама".

Извињење Луки објављено је на деветој страни ових новина и чим се страница отвори не може да се „промаши“.