НА ТРАДИЦИОНАЛНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ УЧЕСТВОВАЛО 850 ТАКМИЧАРА: Зоран Радичанин победник 27. новосадског маратона

С. БАЈИЋ

14. 10. 2019. у 00:30

НА ТРАДИЦИОНАЛНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ УЧЕСТВОВАЛО 850 ТАКМИЧАРА: Зоран Радичанин победник 27. новосадског маратона
Стазу дугу 42,195 километара истрчао за 2 сата 54 минута и 19 секунди

ПОБЕДНИК 27. новосадског маратона који је окупио око 850 такмичара из 17 земаља региона, па и света, јесте Зоран Радичанин. Београђанин који се такмичи за атлетски клуб из Апатина је стазу дугу 42,195 километара истрчао за 2 сата 54 минута и 19 секунди, па је тријумфовао испред члана АК Фрушка гора Угљеше Николића из Руменке и Словенца Јурија Ерлаја.

- Задовољан сам победом, али не и резултатом јер ме је успорила необично висока температура за ово доба године. Ово ми је, иначе, десето учешће на Новосадском маратону, па сам се од групе одвојио још на шестом-седмом километру и успео да одржим растојање до циља - каже је Радичанин.

Прочитајте још - ИЗУЗЕТАН УСПЕХ: Припадници Министарства одбране и Војске Србије на Новосадском маратону освојили неколико медаља

У трци на 33 километра победио је Зоран Радукин, испред Горана Димковића и Габора Икотина, док је у женској конкуренцији тријумфовала Александра Ђукановић - носећи стартни број 333.

Представник Војске Србије Ненад Милосављевић је био без премца на стази од 25 километара, испред госта из Русије Сергеја Дољменикова и Београђанина Драгана Шакоте. У конкуренцији дама, на истом растојању од старта, на циљ је прва стигла Јелена Николић из Панчева, друга је Зорица Каруга из Новог Сада, а трећа Александра Јанковић из Куле.

НА СТАЗИ И СУГРАЂАНИ

СТАРТ главне трке 27. новосадског маратона је означио члан Градског већа задужен за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

- Ова манифестација, која се налази и у календару Светске атлетске федерације, поред тркача из Србије и иностранства, у великом броју окупља и наше суграђане различитог узраста. Зато наша јавна предузећа помажу организаторима у успешној реализацији - нагласио је Цвјетићанин.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације