ПОЖАРЕВАЦ – На међународним уличним тркама “Гран при” одржаним вечерас у Пожаревцу, у категорији сениора, на стази дугој 3.000 метара, први на циљ стигли су Теодора Симовић из Новог Пазара, првакиња Балкана на 10.000 метара, и њен суграђанин, Елзан Бибић, који је на овом такмичењу победио већ три пута.

- Од почетка сам се трудио да наметнем бржи ритам трке и у томе сам и успео. Срећан сам због победе, јер је остварена у јакој конкуренцији – рекао је Елзан Бибић. Друго и треће место међу сениоркама заузеле су Сајма Мурић из Новог Пазара и Кристина Мора из Кеније, а међу сениорима Осман Јунузовић из Добоја (БиХ) и Хилари Киптун Мајо Кимајо из Кеније. Пред љубитељима атлетике, који се нису обазирали на кишу, одржано је 25 трка, уз учешће преко хиљаду такмичара из 30 домаћих и страних клубова.

ПРОЧИТАЈТЕ И:
UHAPŠEN POŽAREVLjANIN: U stanu krio 192 grama heroina

Уличне трке одржавају се поводом обележавања 15. октобра, двоструког Дана ослобођења Пожаревца – у Првом и у Другом светском рату. Њих сваке године организује градски Спортски савез, у сарадњи са Атлетским клубом „Пожаревац“, под покровитељством локалне самоуправе.