Заустављени путари код Пријепоља: Пут чека само асфалт

А. РОВЧАНИН

11. 10. 2019. у 06:43

Заустављени путари код Пријепоља: Пут чека само асфалт

Машине утихнуле због 60 метара пута

Нерешена имовина зауставила машине путара у Сељашници. Од 3,5 километра трасе спорно је само 60 метара

ПРЕДУЗЕЋЕ "Нови Пазар пут" почетком идуће седмице, због нерешеног имовинско-правног односа, повући ће раднике и механизацију са Сељашнице, где изводе радове на реконструкцији путног правца Жунића Поток - Слано Блато дугог око 3,5 километара.

Модерна саобраћајница, са уређеним и асфалтираним пешачким стазама, новом лед расветом, тако изгледа првих неколико стотина метара деонице пута од Жунића Потока ка центру Сељашнице, која чека само још завршно асфалтирање. Међутим, према речима шефа градилишта Џевада Хурића, од четири деонице где се изводе радови, само је последња урађена у целини. Он наводи и да општина Пријепоље није успела да реши 60 метара имовинских односа са власницима земље и да ће због тога повући раднике и механизацију са тог градилишта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Без "Србијанке" нема ни малина

- У првој деоници имамо спорно неких 60 метара, где нису решени имовинско-правни односи са породицом Јешић где има 11 наследника те парцеле - објаснио је Хурић. - Општина нам је рекла да су то решили, али ми на основу речи не можемо да радимо. Морамо да добијемо писану сагласност. Прекид је на 700 метара од почетка деонице Жунића Потока.

Хурић каже да другу деоницу није радила ова фирма, али да ни тамо није све дефинисано и додаје да је све то у надлежности Општине Пријепоље која је требало да обезбеди приступачност за рад.


САНАЦИЈА

РЕКОНСТРУКЦИЈА ове деонице спада у другу фазу радова на локалном путу Коловрат - Сељашница. Уговор који је Министарство привреде потписало са групом понуђача за санацију деонице Жунића Поток - Слано Блато вредан је 123.178.000 динара. У првој фази, која још није завршена, реконструише се деоница од Коловрата до Жунића Потока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације