КРУШЕВАЦ- Низом манифестација, Крушевац ће 14. октобра прославити Дан ослобођења града у Другом светском рату. Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић најавила је данас долазак бројних представника градова- побратима и отварање новог Парка пријатељства на локацији код Спортског центра.


- Све установе културе представиће се посебним програмима, а представићемо и конкретне резултате у више области развоја у граду за протеклих годину дана- најављује градоначелница Јасмина Палуровић. - Делегације ће 14.октобра полагати цвеће на свим споменицима и значајним обележјима у граду.

У Уметничкој галерији вечерас од 19 сати биће отворена Октобарска изложба, а 15. Међународни фестивал туристичких публикација “Кофер слова” почиње у подне у Народном музеју. Октобарска изложба Ликовног клуба “Димитрије Симић”, изложба публикација “Пре 75 година” у Народној библиотеци неки су од програмa током викенда, а у понедељак након полагања венаца, у Галерији Милића од Мачве, Историјски архив организује округли сто “75 година од ослобођења Крушевца у Другом светском рату”.


Истог дана биће и отварање Парка пријатељства и изложба 30-оро награђене деце из Липецка у позоришту, као и свечана академија поводом 75 година ослобођења од 18 сати. У Народној библиотеци се за 15. октобар, који се узима као датум ослобођења града у Великом рату, припрема књижевни колаж-програм “Слово о граду” чији ће гост бити глумац Марко Живић.