ТОКОМ ванредне седнице Скупштине општине у Руми, одборници су изгласали разрешење директора ЈП "Стамбено" Срђана Николића (у кругу), и за вршиоца дужности изабрали Бранислава Петровића.

- Иако грејна сезона календарски почиње за пет дана, нису обезбедили мазут, а ми смо одговорна локална самоуправа која не жели да у зиму уђемо без потписаног уговора са добављачем.

ПРОЧИТАЈТЕ И: GEOLOŠKA ISTRAŽIVANjA PO TIMOČKOJ KRAJINI: Brazilci traže zlato i bakar

С обзиром на то да је све могло и требало знатно раније да се оконча, сада ниједно оправдање није прихватљиво. Општина ће се одмах укључити у решавање проблема, а у "Стамбеном" тврде да постоје залихе мазута за наредних 30 дана, мада нису равномерно распоређене по свим котларницама - поручио је први човек Руме Слађан Манчић и нагласио да страначка припадност или стаж у партији никога неће амнестирати од одговорности за лош рад.

Истовремено, Срђан Николић није хтео да шире коментарише то што је смењен, али је у краткој изјави, за "Новости", оценио да недостатак поуке о правном леку дезавуише такав акт локалне самоуправе, па ће се о даљим корацима консултовати са својим правним заступником.