НИЗОМ манифестација и свечаном седницом Скупштине, Ужичани су обележили Дан града који се слави у знак сећања на први помен насеља на Ђетињи - у једном дубровачком писаном документу од 9. октобра 1329.

Повељу града - за заслуге и дела која доприносе укупном развоју локалне заједнице - ове године су добили археолог др Марко Поповић, проф. др Даница Грујичић и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић. А, за резултате остварене у дужем временском периоду, Плакете града су уручене Милошу Познановићу, ОШ за образовање ученика са сметњама у развоју "Миодраг В. Матић", Друштву српских домаћина, Миљки Пилчевић, предузећу "Дива" и Миљку Марковићу. Награде Ужица су припале Игору Топаловићу, Драгици Ојданић, Ани Кривокући, Вељку М. Мијушковићу, Горану Бојовићу, Маји Алексић и Слађани Мирковић.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ŠKOLE U NOVOM RUHU: Rekonstrukcija više obrazovanih ustanova u Kraljevu

Свечаној седници Скупштине града су присуствовали и амбасадор Египта Амр Алгувејли, аташе руске амбасаде Денис Круглов и конзул Азербејџана Елвин Ализаде, док је музички гост свечаности био Славко Бањац.

У оквиру вишедневног обележавања 690. рођендана Ужица - међу многобројним спортским манифестацијама, изложбама, маскенбалом предшколаца, концертима и радионицама - издваја се поставка "Мумија" коју је у Историјском ахриву Ужица осмислио Жељко Марковић, као приказ заоставштине приватног секретара краља Петра Другог Карађорђевића, Момчила Вуковића Бирчанина.