ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ПРОКУПЉА: Топличани су одувек неговали слободарску традицију

Д.З.

09. 10. 2019. у 18:29

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ПРОКУПЉА: Топличани су одувек неговали слободарску традицију

Фото Д.З.

Полагањем венаца на споменик палим борцима у Народноослободилачком рату, обележена је годишњица ослобођења Прокупља

Полагањем венаца на споменик палим борцима у Народноослободилачком рату, обележена је годишњица ослобођења Прокупља. Венце на споменик, положио су Мирољуб Пауновић заменик градоначелника Прокупља са сарадницима, делегација Војске Србије, Топличког управног округа, СУБНОР-а и других борачких организација.


- Топличани су одувек неговали антифашистичку и слободарску традицију. У оба светска рата, дали су огромне жртве у борби за слободу. Ми са захвалношћу што живимо у слободи, обележавамо те дане и датуме, певамо и причамо о њима, чувајући тако у нашим срцима све хероје. Храброст и жртвовање наших предака у Другом светском рату, нису били узалудни. Они су се изборили за слободу.

Дали су нам отаџбину да је чувамо и предамо новим генерацијама, успешнију и увек слободну - рекао је Пауновић и додао да је Топлица у Другом светском рату слободу платила са 30.000 жртава и дала 20 народних хероја. Он је истакао да су Прокупље и цела Топлица постали боље место за живот.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БИЈЕЉИНЕ: Вучићу повеља града


Иначе, заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић, са сарадницима, приредио је традиционални пријем за све учеснике обележавања Дана ослобођења града. У културном делу програма, учествовали су ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“ а обележавању Дана ослобођења, присуствовали су и многобројни грађани, представници Полицијске управе у Прокупљу, установа културе и ученици основних школа у Прокупљу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације