Ненад Пагонис прави спортски терен у Ветернику

С. БАЈИЋ

09. 10. 2019. у 12:28

Ненад Пагонис прави спортски терен у Ветернику

Ненад Пагонис / Фото приватна архива

Механизација је већ у акцији, багери равнају површину, како би се искористило лепо време да радови што боље напредују

МАЛИШАНИ у Ветернику, који су се до сада играли у каналима и запуштеним травњацима поред пута, добиће ново спортско игралиште. Ненад Пагонис, десетоструки првак света у кик-боксу, уз подршку пријатеља je закупио плац у том крају и почео да га претвара у терен, како би деца могла да се баве спортовима које воле.

- Свакодневно пролазим тим крајем и није ми лако да гледам како се деца играју поред пута у каналима. Прашина, песак, блато, искривљени метални обруч окачен о стуб за струју као имитација коша, саобраћај који пролази поред, као и чињеница да им је јарак игралиште, подстакли су ме да им помогнем - каже Пагонис, који је, осим спортских достигнућа, омиљен и због честих хуманитарних активности.


ПРОЧИТАЈТЕ И: NI DAČIĆ NIJE ODOLEO: Ministar posetio festival duvan čvaraka

Механизација је већ у акцији, багери равнају површину, како би се искористило лепо време да радови што боље напредују.

- То је била запуштена њива, али како је у близини школе, и места на ком се деца играју, одлучио сам да је узмем у закуп и направим игралиште - објашњава светски шампион.


ПО МЕРИ ДЕЦЕ

НЕНАД Пагонис ће, у договору са децом, прилагодити терен спорту који малишани највише воле.

- Желим да то буде изненађење, али ћу их свакако све питати у ком спорту највише уживају, па ћемо у складу са тим и да поставимо голове, кошеве, мрежу за одбојку или нешто четврто - каже Пагонис.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације