ШКОЛЕ У НОВОМ РУХУ: Реконструкција више образованих установа у Краљеву

Г. ЋИРОВИЋ

среда, 09. 10. 2019. у 08:23

ШКОЛЕ У НОВОМ РУХУ: Реконструкција више образованих установа у Краљеву

Много посла за неимаре

Одмиче реконструкција зграда више образовних установа у Краљеву

АКО све буде протекло по утврђеној грађевинској динамици, најкасније на почетку другог полугодишта ове школске године, зграда Гимназије и Економске, те Eлектросаобраћајне-

-техничке школе "Никола Тесла" у Краљеву ће ђаке дочекати у потпуно новом, освеженом руху.

На здању Гимназије и Еконимске школе се реконструише оронула фасада, додатно оштећена у земљотресу који је пре девет година задесио краљевачки крај. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је издвојило седам, а локална самоуправа пет милиона динара.

На оближњој ЕСТШ "Никола Тесла" је у току унапређење енергетске ефикасности, што подразумева и замену столарије, а овде је партнер Краљевчанима - који су из буџета издвојили 5,9 милиона - Министарство рударства и енергетике, од којег је добијено 13,5 милиона динара.

ПРОЧИТАЈТЕ И:MINISTARSTVO "PRESUĐUJE" KAFILERIJI: Zaposleni zabrinuti za svoja radna mesta

- Лане смо завршили реконструкцију зграде Mашинско-техничке школе "14. октобар", што је коштало 60 милиона динара, а Министарство просвете је обезбедило 90 одсто новца - истакао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић. - Ускоро ће бити расписана и јавна набавка за изградњу потпуно нове зграде Oсновне школе "Свети Сава" у Рибници, што ће коштати чак 305 милиона динара.

ЗАЈЕДНИЧКО ДВОРИШТЕ

- ПОТРУДИЋЕМО се и да оградимо, те потпуно осветлимо двориште које деле Гимназија, Економска, ЕСТШ "Никола Тесла" и Медицинска школа - истакао је Александар Несторовић, директор овдашњег Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта Александар Несторовић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације