НИ ДАЧИЋ НИЈЕ ОДОЛЕО: Министар посетио фестивал дуван чварака

Б. ПУЗОВИЋ

08. 10. 2019. у 08:22

НИ ДАЧИЋ НИЈЕ ОДОЛЕО: Министар посетио фестивал дуван чварака

Фото Б. Пузовић

Минули викенд у Ваљеву обележио 14. фестивал дуван чварака

ОВОГОДИШЊИ, 14. фестивал дуван чварака је на обе обале реке Колубаре у Ваљеву током минулог викенда окупио више од 200 излагача.

А, гост манифестације је био и први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова Ивица Дачић који се - у друштву министра енергетике и страначког колеге Александра Антића и градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића (СНС) - најдуже задржао за трпезом овдашње Пољопривредне школе са Домом ученика.

- Помало сам љубоморан на овдашње људе, јер ја потичем са југа Србије и тамо се дичимо сличним специјалитетом који се зове спржа. Ипак, дуван чварци су постали прави бренд, па сам их јео чак и у Њујорку, јер их Срби из дијаспоре и тамо врхунски припремају - нагласио је Дачић.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Selo Kušiljevo dobija vrtić


Иначе, током јединствене манифестације која је привукла и више од 10.000 посетилаца, било је и традиционалног гурманлука - масних чварака који су у народу познатији као "шодер". Специјалитети су припремани у чак 93 ораније - специјална, велика казана од прохрома - а Ваљевци кажу да се само код њих може пробати "једини дуван од којег се не кашље"...Пратите нас и путем иОС и андроид апликације