Спортски терени у Прибоју ничија брига

А. РОВЧАНИН

05. 10. 2019. у 12:28

Спортски терени у Прибоју ничија брига

Вандали бес искалили на спортском мобилијару Фото "Фејсбук"

Оштећени реквизити на школском комплексу отворио читав низ питања

НА спортским теренима у оквиру прибојског школског комплекса, група хулигана је поломила стативе голова и окачила их на кош суседног игралишта?!

Догађај би, вероватно прошао прилично незапажено, да фотографије које су се појавиле на друштвеним мрежама нису "отвориле" једно такође важно питање. Јер, неки Прибојци тврде да је од овог вандализма већи проблем лоше заварена метална конструкција, па су се запослени у школама огласили тврдњом да се безбедност ђака редовно контролише и родитељи немају разлог за бригу.

- Лично сам учествовао у заваривању и тврдим да су поломљене конструкције последица искључиво дивљања неодговорних младића. Не знам шта се то дешава у друштву јер сам недавно, видевши у ходнику школе ученика који покушава да одвали гелендер, добио одговор да се игра - истиче професор фискултуре Владица Радовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пиносава добија 18 голф терена на више од 63 хектара


Нажалост, у Прибоју је спорно и то ко је надлежан за одржавање поменутих терена. Директор "Спортског центра" Сава Спасојевић тврди да они нису задужени за школски комплекс изграђеним на земљишту чији су корисници ОШ "Вук Караџић" и ОШ "Десанка Максимовић", те средња Машинско-електротехничка школа.

Уговором из 2004. је прецизирано да се тај посао поверава прибојској установи за физичку културу "Спортски центар", али је нејасно ко је за одржавање задужен после посебних одлука донетих 2012. године.

МОСИ

ТЕРЕНИ поред школа у Новом Прибоју су - у склопу припрема за Међуопштинске спортске игре (МОСИ) које су организоване у граду на Лиму - комплетно реконструисани пре нешто више од године.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације