ФИРМЕ у Кикинди и на северу Баната све чешће не могу да нађу потребан број квалификованих радника. Траже их погони који су отворени последње две, три године, али и фабрике које у Кикинди послују дуже од десет година. У Регионалној привредној комори кажу да се проблем јавио још пре седам, осам година, најпре спорадично, у металској индустрији, којој су недостајали заваривачи. Међутим, последње две године послодавцима су потребни сви мајстори металске струке, мањак је и возача, радника у угоститељству и прехрамбеној индустрији, медицинских сестара и лекара, али и свих других добро обучених и стручних кадрова.

Разлог су највише мале плате, па су радници отишли у иностранство. Зато сада довољно мајстора не могу да нађу ни фирме које овде нуде добру зараду.

- Већ годинама тражимо добре вариоце. Покушали смо и преко НСЗ, али је одзив био веома слаб. Посла има, а о зарадама увек може да се дискутује. Код нас се доста ради, али може и да се заради. Посао је нормиран, плаћамо све прековремене сате, а на крају месеца дајемо стимуланс од 10.000 динара. Почетна плата вариоца је од 40.000 до 45.000. Радници који су прошлог месеца имали пун фонд сати, са стимулансом су добили 100.000 динара - наводи Никола Шокловачки, директор фирме "Шоле", која на тржиште ЕУ, највише Аустрије, извози металне контејнере.

Прочитајте још - НОВА ЛИСТА ЗАНИМАЊА: Заборављени у шифрарнику радних места

Да би обезбедила кадар за наредне године ова фирма се укључила у програм дуалног образовања са Техничком школом. Од прошле године десет ученика два или три пута недељно долази на праксу у погоне "Шолета".

- Програм је у фази развоја, а шта ће нам донети још не знамо. Ученици јесу заинтересовани за посао, а колико њих ће бити спремно да ради, тек ћемо да видимо - каже Шокловачки.

Школовање потребних кадрова и дуално образовање подржавају и француске фирме "Мекафор" и "Ле белиер", кикиндски "Гриндекс", "Лабин прогрес" из Новог Кнежевца и словеначки "Цимос".

- Школујемо другу генерацију бравара-заваривача и оператера машинске обраде. Велика је заинтересованост ученика и ове године смо могли да упишемо два, уместо једног одељења. Приметно је да су трогодишњи образовни профили поново постали атрактивни. Већ у новембру, са локалном самоуправом и представницима привреде, разговараћемо о томе који кадрови су им потребни како би наредне школске године план уписа прилагодили стању на тржишту - наводи Миланка Халиловић, директорка техничке школе.


Никола Шокловачки

О мерама којима се може превазилазити проблема мањка радне снаге у Кикинди је у четвртак разговарано у Регионалној привредној комори.

- Треба да се мења формални образовни систем, а за то је потребна сарадња привреде и школа. Једно од решења јесте дуално образовање и оно даје резултате. И у неформално образовање уводимо елементе дуалног ради преквалификације и доквалификације - истиче Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију и дуално образовање Привредне коморе Србије.

ЛОША ПРОГНОЗА

СИТУАЦИЈА ће бити све лошија, посебно ако се не предузму одређене мере да се смањи одлив стручних лица и да се повећа број обучених кадрова. Може се десити да као у Румунији, морамо да ангажујемо пензионере - процењује Тибор Хорват, директор Регионалне привредне коморе у Кикинди.