ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО: Хуманитарни крос краљевачких основаца и предшколаца

Г. Ћировић

04. 10. 2019. у 22:28

ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО: Хуманитарни крос краљевачких основаца и предшколаца

Фото: Г. Шљивић

У спортско-рекреативној акцији учествовало више од 300 малишана из основних школа и предшколскких установа

КРАЉЕВО – У организацији локалне канцеларије Црвеног крста, на ибарском кеју, између атлетског стадиона крај Ибра и градског базена у центру Краљева, одржанa је традиционалнa хуманитарна, спортско-рекреативна акција под називом „Трка за срећније детињство“ у којој је учествовало више од 300 малишана из свих краљевачких основних школа и Предшколскких установа „Олга Јовичић Рита“ и „Чуперак“.


Прочитајте још: Изложба као дечја инспирација


Услов за учешће на овом хуманитарном кросу била је куповина стартног броја по симболичној цени од 50 динара, а после квалификационих надметања у својим школама, најбољи и најбржи ученици у свом узрасту учествовали су и на завршној трци.


- Захвални смо основцима и предшколцима на сјајном одзиву јер смо од почетка акције продаличак око 4.000 стартних бројева. Сав приход биће искоришћен за помоћ најсиромашнијим ђацима из свих краљевачких школа – каже Снежана Апостоловић из овдашње канцеларије Црвеног крста.


Сви победници трка по узрасним категоријама добили су и бесплатно чланство у краљевачкој Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“.

Фото: Г. Шљивић


Фото: Г. Шљивић

Фото: Г. Шљивић
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације