У ЈЕДНОЈ од просторија Дома здравља у Трговишту откривен је уређај за који се сумња да је "бубица" коришћена за прислушкивање запослених.

Уређај за снимање и пренос разговора пронађен је случајно, током квара на водоводним инсталацијама. Запослени су позвали водоинсталатера, који је током замене цеви померио огледало смештено изнад једног од лавабоа. Уклањање огледала пред очима неколицине запослених у овој установи оголило је добро скривени уређај.

Откриће "бубице" изазвало је велико узнемирење међу медицинским особљем у Дому здравља. Истог дана позвана је и полиција, која је извршила увиђај.

У врањској Полицијској управи "Новостима" је потврђено да је полиција по позиву извршила увиђај и да се ради на овом случају, али не желе да откривају детаље.

ДИРЕКТОР БЕЗ КОМЕНТАРА Директор Дома здравља у Трговишту др Новица Живановић није одговарао на наше позиве, а у СМС преписци је навео да "нема потребе да даје изјаву" о овом скандалу. Сличног става су и остали запослени у установи.

Тужитељка врањског Основног тужилаштва Милица Петковић каже да је спорни предмет пронађен у просторији где бораве медицинске сестре.

ПРОЧИТАЈТЕ И: СКАНДАЛ У АУСТРИЈИ: Прислушни урађаји у канцеларији вицеканцелара

- Криминалистички техничар преузео је предмет за који се сумња да је прислушни уређај. Тужилаштво ће наложити вештачење, како би се дефинитивно утврдило о каквом је уређају реч и евентуално открио садржај на меморијској картици - објашњава тужитељка.

Председник Општине Трговиште Ненад Крстић каже да очекује да се овај случај што пре реши, јер су многи узнемирени.

- Није овде реч само о запосленима већ и о пацијентима. Никоме није пријатно што се угрожава приватност и једнима и другима - сматра Крстић.

Он не жели да јавно износи своје сумње и на тај начин угрожава истрагу, али верује да полиција врло једноставно може да открије шта и ко се крије иза афере прислушкивања.

У Трговишту се већ данима говори о овој теми, отварају се и питања да ли има прислушкивања и у другим институцијама. Ипак, две верзије су најчешће. Једна је политичког карактера, према којој је "бубица" постављена како би се наводно сазнало ко шта мисли о тренутној политичкој ситуацији, а друга која је становницима Трговишта вероватнија је да је реч о "љубавној афери", па због тога наводно није случајно што се "бубица" нашла баш у такозваној сестринској соби.