Индустријска зона унапређена средствима ЕУ

З. Рашић

04. 10. 2019. у 00:15

Индустријска зона унапређена средствима ЕУ

Фото: З. Рашић

Пројекат изградње улице успешно је окончан, уверила се делегација ЕУ током обиласка Зоне “Змич”
Заменици амбасада 19 европских држава у Србији, на челу са заменицом шефа Делегације ЕУ Матејом Норчић Штамцар, обишли су данас у Параћину Индустријску зону “Змич”, чије је инфраструктурно опремање подржала ЕУ како би се створили услови за нове инвестиције. У питању је пројекат изградње саобраћајнице вредан близу 300.000 евра, са комплетном инфраструктуром – водоводом, канализационом мрежом и јавном расветом, у циљу отварања новог блока парцела за потребе будућих инвеститора.

Европске дипломате посетиле су у индустријској зони са председником те општине Сашом Пауновићем и фирму "Натура Густо" која је уз бесповратна средства ЕУ, у оквиру подршке микро и малим предузећима и конкурентности локалне привреде, купила опрему и почела производњу у новосаграђеном објекту. Реч је о пиринчаним производима – галетама и чипсу, које су дипломате дегустирале.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -ЗЛАТНИ ОДБОЈКАШИ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА НА ИБРУ: Нема медаље без Краљевчана

Пре обиласка зоне делегација је у згради Општине присуствовала презентацији европских пројеката и разговарала са Пауновићем о развојним приоритетима и потребама Параћина.Преко програма ЕУПРО већ је око 650.000 евра инвестирано у пројекте који се спроводе на територији општине Параћин, а поред Индустријске зоне и локалних предузетника, подржано је и унапређење Географског информационог система (ГИС). Параћин има потписане уговоре о реализацији више броја пројеката који се финансирају међународним средствима, у које спада и изградња новог система одбране од поплава, који је у финалној фази, те унапређење водоснабдевања.Овај пројекат је такође у пуном замаху - граде се дубински бунари и реконструише градска водоводна мрежа, а у току је замена око десет километара главног вода Извор-Параћин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације