Ускоро и ауто-пут до Руме

А. ДЕЛИЋ

03. 10. 2019. у 01:37

Ускоро и ауто-пут до Руме

Др Михајловић са мештанима Фото А. Делић

Др Зорана Михајловић у Шапцу, на почетку обнове пута ка Сремској Митровици. У новембру стартује и изградња нове брзе саобраћајнице ка Лозници

МИНИСТАР инфраструктуре, саобраћаја и грађевинарства др Зорана Михајловић је у среду присуствовала почетку реконструкције шест километара пута од Шапца до Сремске Митровице, те најавила да ће у новембру - постављањем новог моста на Сави - стартовати и изградња ауто-пута од срца Мачве ка Руми.

- Најмање три километра трасе према Сремској Митровици ће бити завршено током ове јесени, док ће остатак бити урађен на пролеће. Најважнији пројекат је, свакако, брза саобраћајница од Руме, преко Шапца, до Лознице, чију ћемо реализацију започети у новембру. Јер, када се погледа мапа Србије, види се да управо овај део државе напросто вапи са ауто-путем - истакла је др Михајловић.

Како је нагласила, за изградњу још једног моста преко Саве код Шапца и брзе саобраћајнице ће бити ангажоване азербејџанске и домаће компаније, а за реализацију комплетног пројекта брзе саобраћајнице која ће повезати три локалне самоуправе ће бити потребно најмање три године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „НОВОСТИ” ИСТРАЖУЈУ: Кроз Србију догодине пет нових ауто-путева


Зоком посете Шапцу, др Зорана Михајловић је подсетила на пример оближњег села Букор, у којем овдашњи челници нису желели да граде путеве јер су пре две године ту изгубили на изборима за Савет Месне заједнице.

- Влада Србије ће увек радити за све своје грађане, без обзира на то за кога гласају. Јер, бити на челу једног града, а водити рачуна само о малој групи људи која је гласала за вас, понајвише говори о вама као политичару, али и о човеку. Зато је држава током неколико протеклих година изградила или реконструисала више од 50 километара путева који су били у надлежности шабачке градске власти - закључила је др Зорана Михајловић.

Фото А.Делић

ВИТАЛАН ЗНАЧАЈ

САОБРАЋАЈНИЦА од Шапца ка Сремској Митровици обезбеђује излазак овдашње северозападне - радне зоне на Коридор 10, док би друга најављена траса - према Руми - требало коначно да реши дугогодишњи проблем овдашње привреде, а то је повезивање са постојећим ауто-путем. То ће, уверени су сви у овом делу Србије, значити и долазак нових инвеститора.


ПРЕЛАЗИ

БЕЗ обзира на чињницу да Србија тренутно има чак 2.200 пружних прелаза, др Зорана Михајловић је у Шапцу најавила да ће током наредних пет година сви они бити потпуно сређени, што значи да ће добити семафоре и комплетну прописану опрему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Koja D Inka

03.10.2019. 11:27

Cesto se sami lokalni funkcioneri nametnu da odlucuju u ime naroda.To se desava kad procene da narod nije glasao za njih.Sve je to vec vidjeno od 45 te do danas.