Изложба као дечја инспирација

М. БОШЊАК

среда, 02. 10. 2019. у 14:30

Изложба као дечја инспирација

Фото Удружење "Руднички видици"

Уметничке радионице за најмлађе на Руднику до 8. октобра са новим садржајем

ИАКО су дечје радионице, које Удружење стваралаца ликовних, примењених уметности и традиционалних заната "Руднички видици" из Горњег Милановца организује на истоименој планини, више него популарне међу овдашњом омладином, до 8. октобра ће се одвијати уз ретроспективну изложбу старијих чланова.

Јер, у Дому културе на "крову Шумадије" најновију поставку чине дела Верице Парезановић, Весне Михаиловић, Душице Топаловић, Бранке Буторац, Сузане Јевремовић, Слободана Ивковића, Радомира Аранђеловића, Александра Павловића, Мирослава Крунића, Милана Бојовића и Љубише Станковића, а свечано отварање су обогатили КУД "Видовдан" са Рудника и фрулаш Мићо Сатарић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Дом здравља у Трстенику добија још пет лекара

- За основце и предшколце ће бити организоване креативне ликовне и радионице под називом "Кад се руке сложе, све се може". Деца ће моћи да се баве израдом украсних предмета, цртањем пирографом, осмишљавањем карикатура, креативним стварањем од текстила и стакла, те везом, радом са глинамолом, израдом фризура... Очекујемо и то да посебна атракција буде радионица коју ће водити Радио-аматерски клуб из Горњег Милановца - објашњава председник Удружења Љубиша Станковић.

Генерални спонзор манифестације су предузеће Рудник и флотација истог имена.


МУРАЛ

ТОКОМ трајања изложбе и најављених радионица, сликари Сузана Јевремовић, Милан Бојовић и Љубиша Станковић ће обновити мурал на једном зиду у центру вароши Рудник, који су осамдесетих година прошлог века израдили милановачки академски сликари Бранко Димитријевић и Жарко Вучковић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације