Вртић за ново доба

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

02. 10. 2019. у 12:28

Вртић за ново доба

Фото Ј. Ивановић

Фондација "Новак Ђоковић" финансирала обнову обданишта "Чаролија" у Свилајнцу; Општина и Министарство рударства унапредили енергетску ефикасност

ОБНОВЉЕНИ вртић "Чаролија" ће у Свилајнцу моћи да прими нових 75 малишана, а реконструкцију и опремање додатних 420 квадрата радног простора, који припадају предшколској установи "Дечја радост", финансирала је фондација "Новак Ђоковић".

Истовремено, унапређење енергетске ефикасности читавог објекта су платили локална самоуправа, те Министарство рударства и енергетике.

- Свилајнац је за нас посебна општина јер су у њему сви наши пројекти завршени и примењују се, па је и обнова вртића само један од примера добре праксе - оценила је национални директор Фондације "Новак Ђоковић" Маја Кремић, док је глобални руководилац Јелена Ђоковић нагласила став да је пружање једнаких шанси деци из свих крајева наше земље мисија чијем остварењу они непрестано теже.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЛЕПОТА И НЕОБИЧНОСТ ЕТНО-КУЋЕ У РОНДИ: Супружници сами осликали свој намештај

Каже, Фондација која носи име њеног супруга са ПУ "Дечја радост" и Општином у Свилајнцу сарађује још од 2014, када су притекли у помоћ после катастрофалне поплаве.

- Да није било њих, наша деца тада не би могла да крену у вртић. Али, Фондацији сам захвалан и зато што су нам помогли да у многим селима отворимо дневне боравке за предшколце - нагласио је први човек локалне самоуправе Предраг Милановић.

Фото Ј. Ивановић

И, док се директор ПУ "Дечја радост" Данијела Цукнић радује због тога што ће малишани нову радну годину започети у обновљеним просторијама које су опремљене дидактичко-игровним материјалом прати припремни предшколски програм, Јелена Ђоковић је боравак у овом делу Србије завршила посетом Природњачком центру Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације