ОДБОРНИЦИ Скупштине града у Јагодини су се једногласно сагласили са предлогом да око 70 милиона динара, неопходних за финансирање буџетског дефицита и отплату дуга од готово 287 милиона, буде обезбеђено од неутрошених позиција из претходних година, која износе 44 милиона и 755.000 динара, те примања од нових задуживања "тешких" 312 милиона.

- Мораћемо да препакујемо неке позиције, које смо предвидели, а нисмо потрошили. Задужићемо се са роком отплате од десет година, па ће тендер за изградњу Kултурног центра на 4.000 квадрата бити расписан за месец дана, а радови ће бити завршени до краја наредне године - објашњава председник Скупштине града Драган Марковић Палма.

Прочитајте још - Суфицит 113,5 милиона динара у буџету Јагодине

Јагодински одборници су одлучили и то да се укине допринос за уређивање грађевинског земљишта при изградњи објекта од посебног значаја за развој града, под чим се подразумевају туристичко-пословни комплекси са спортским објектима, односно зградама за спортове који се одржавају у затвореном простору.

У понедељак је усвојена и одлука о томе да се потрошња воде обрачунава на основу просечног месечног утрошка по потрошачу од 10 кубика. Конкретно, свакоме ко у предвиђеном року не јави ново стање водомера, зарачунаће се поменута упросечена вредност. Истовремено, рок за уградњу водомера - који, иначе, није испоштован - са 19. јуна ове је померен на 31. децембар наредне године.

Одлучено је и то да се музички фестивал "Труба фест" убудуће одржава сваке године - последњег викенда у јулу.