Признање Александру Кикановићу за подвиг и хуманост

В. Митрић

29. 09. 2019. у 10:50

Признање Александру Кикановићу за подвиг и хуманост

Фото: В. Митрић

Александар Кикановић из Лознице, овогодишњи је добитник награде „Лозничанин за понос Добринка Биба Мирковић“ у конкуренцији 53 кандидата, међу којима је пет ушло у најужи избор
Александар Кикановић из Лознице, овогодишњи је добитник награде „Лозничанин за понос Добринка Биба Мирковић“, коју је, лане, установило Етно село „Сунчана река“ на Дрини, код Бање Ковиљаче, у конкуренцији 53 кандидата, међу којима је пет ушло у најужи избор.

На пригодној свечаности лауреату је уручена Специјална повеља и новчани део од 1.000 евра. Прошлогодишњи добитник био је академик професор др Светислав Божић, рођени Лозничанин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -БРАТСТВУ У ЧАСТ: Лознички маратонац трчи до Москве

Кикановић је пешице ишао, недавно, до Свете Горе, да би привукао пажњу на болест детета из Мачванског Прњавора да се обезбеди 50 хиљада евра за његово лечење. Сада спрема нову туру, у мисији према руском и српском народу, до Москве. Зоран Мирковић, чија је породица и установила ову награду каже да је жеља да промовишу највише вредности људи тог краја, без обзира да ли живе и раде овде у било ком крају Србије или расејању.Добитнику ласкавог признања честитао је и главни уредник „Гласа Цркве“, који га је даровао књигама, као и „Сунчану реку“, где су Мирковићи подигли цркву, своју задужбину, па су награђени и признањем „Капетан Миша Анастасијевић“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације