ДЕЈАН Антић, ловац из Пирота, са својом провереном дружином, радо је виђен у старопланинском селу Покревеник, одакле је иначе и пореклом. Откад је дозвољен лов на дивље свиње које брсте ретке њиве са кукурузима на Старој планини, одстрелио је бар двадесетак дивљих свиња, од којих су неке прави капиталци. На сву срећу ни на једној није откривена трихинелоза, нити симптоми афричке свињске куге, због које је такође дозвољен одстрел ове врсте дивљачи, која се у пиротском крају пренамножила до забрињавајућих размера.

Прочитајте још - Дивља свиња гост ресторана

- Дивље свиње су у овом крају заиста направиле пустош на ретким парцелама под кукурузом. У селу Покревеник, тачније у месту Маковиште, на парцели Томислава Живковића су направиле штету од преко 50 одсто. Исто је било и код Топлице Живковића. Пре три дана смо крај самог села, у месту Брдо, одстрелили вепра од преко 230 килограма. До села смо га довукли трактором - каже Антић у чијој дружини су његов брат Витомир, затим Мирослав Живковић, Драган Крстић и Топлица Крстић.

Да није Антића и његове екипе, кажу у овом селу, штета на усевима би сигурно била далеко већа. Сваки слободан тренутак користе да оду у лов и са одличним керовима, чекају крај њива и то на простору који се протеже на више десетина квадратних километара, тачније с једне стране од села Копривштица и Завојског језера, до атара према селима Топли До и Темска. Драган Живковић из овог села, које је готово под опсадом свиња, каже да није нимало случајно што је Антић са својом екипом ловаца успешан.

- Знао сам његовог деду по оцу Славка, који нажалост одавно није међу живима. Он је такође успешно ловио дивљач и то металним замкама. Данас кад на телевизијама гледам замкарење по Аљасци, присетим се његовог деде, од кога је сасвим сигурно наследио ловачки ген - каже овај човек, који Антића у шали зове и пиротски Дејви Крокет.