ПРЕДВОЂЕНИ професором куварства Дејаном Новаковићем, 11 ученика Техничке школе из Деспотовца је учествовало у манифестацији названој "Дани европске културне баштине" коју је организовао Музеј угљарства у Сењском Руднику.

Прочитајте још:Разноврсна понуда на Сајму меда у Лозници: Све од меда и ракије до рукотворина и зимнице

Тема је била храна рудара током протекла два века, па су учесници на ресавско-

-влашки начин зготовили чак 44 јела која су била на трпезама у насељима камарата кроз историју.

- Спремили смо ресавску погачу испод црепуље, влашке лепиње на плотни, славски колач, уштипке, влашки качамак, суве пуњене паприке са пасуљем и кромпиром, посне сармице у виновом лишћу, посне сарме са кромпиром, жуту торту, проју са чварцима... - набраја професор Новаковић, поносан на то како су ученици репрезентовали школу из које су подршку давали још директор Добрица Стојановић и организатор практичне наставе Даниел Лекин.