Стиже вода и у Бранковину

Б. ПУЗОВИЋ

27. 09. 2019. у 07:19

Стиже вода и у Бранковину

У граду се већ постављају цеви / Фото Водовод

Интензивирани радови ваљевског градског "Водовода" вредни 14 милиона динара. Планирано је да радови на мрежи од Ваљева до Бранковине буду завршени до 20. октобра

ПОЧЕЛА је изградња водоводне мреже од Ваљева до Бранковине, у коју је држава уложила 14 милиона динара. "Водовод" из Ваљева учествује са милион и по динара, а планирано је да радови буду завршени до 20. октобра.

У овој фази, биће изграђен магистрални цевовод од црпне станице у Улици Браће Величковић до резервоара на брду Кличевац. Потом, на Дивљем брду биће направљен велики резервоар, из кога ће вода природним падом ићи ка Бранковини, Балачкој и Голој Глави.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Фонтана поклон грађанима, Беквалац убацила дукат

- Надамо се да ћемо догодине од државе добити и средства за трећу и четврту фазу, како бисмо коначно могли да завршимо овај изузетно значајан пројекат - каже Ђорђе Милановић, директор "Водовода". - На тај начин ће цевовод да стигне до Голе Главе и тако ћемо водоводном мрежом да покријемо сва места до саме границе града Ваљева.

Уз то, граде и 3,6 километара мреже од фабрике воде у Ваљевској Каменици према Стапару. На тај систем тренутно је прикључено 180 корисника, а када буде завршена и црпна станица, вода за пиће стићи ће и до још 100 домаћинстава у Каменици и Стапару. Од око 17 милиона динара, колико вреде радови, сељани су обезбедили 30 одсто средстава.

- Радови треба да буду завршени до краја новембра, а за прикључење на мрежу заинтересовани су и житељи Беомужевића - објашњава Милановић. - Тако постоји могућност да радове наставимо ка овом селу, а после и до Причевића. Ових дана почиње израда пројектне документације и за водоводну мрежу у Оглађеновцу, Осладићу и Миличиници.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Полетарац" као из бајке

БУНАРИ

- ПОЧЕЛИ смо бушење артеских бунара на пет локација, а завршавамо и реконструкцију око два километра цеви сеоског водовода "Кукаљ", од изворишта до резервоара "Ора Главица", што је коштало око осам милиона динара - каже Милановић. - Мрежа на том потезу била је у изузетно лошем стању, само у протеклих годину дана било је чак 70 кварова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације