ОДБОРНИЦИ шабачког парламента су у среду усвојили шестомесечни извештај о извршењу градског буџета, те други овогодишњи ребаланс локалне касе.

Представници опозиционе СНС су владајућој већини коју предводи странка Заједно за Србију замерили због више нереализованих послова који су били најављени као капиталне инвестиције.

- Уместо тога, добили смо асфалтирање већ асфалтираних улица, односно већ чувене "самопадајуће" фасаде. Као грађанин, хоћу да имам место за паркирање и одем баш у шабачку Халу спортова да гледам утакмицу Металопластике. Желим "Савапарк", а не некакву наводну авенују од 200 метара - истакао је др Слободан Поповић (СНС), док је његов страначки колега Горан Мијаиловић замерио и то што је скупштински материјал за опозицију штампан изузетно ситним словима, док је функционерима власти достављен на А4 формату.

Каже и то да је од потрошених милијарду и по динара најуспешнија била реализација трошкова за плате градоначелника и Управе, док су све остале помпезно најављиване инвестиције остале само пуки приказ жеља у скупштинском материјалу.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Најављено редовно одржавање сирена за узбуњивање у Лесковцу

- Само онај ко се уопште не разуме у материју може нешто да нам замери - истакао је шеф одборничке групе ззс Живојин Вулетић и додао да је Шабац веома често организатор значајних манифестација, што је био случај и пре неколико дана када су одржани "Чивијада" и Малогоспојински вашар, што најбоље говори о позитивној клими у граду.


"ПЛАНИРАНА ДИНАМИКА"

Из странке Заједно за Србију се чуо одговор да је буџет града од 20 милиона порастао на 40 милиона евра, а Вулетић је потенцирао реално планирање, те проценио да се буџет остварује "планираном динамиком".